BİM’de satılan kırtasiye ürünleri skandalı: Çocuklara verilemez « KalkandereninSesi

24 Eylül 2024 - 05:21

BİM’de satılan kırtasiye ürünleri skandalı: Çocuklara verilemez

Son Güncelleme :

31 Ağustos 2021 - 15:46

76 views
BİM’de satılan kırtasiye ürünleri skandalı: Çocuklara verilemez

Okulların açılmasına sayılı günler kala BİM’de satılamaya başlanan kırtasiye ürünleri tartışmalara konu oldu. BİM’de satılan kırtasiye ürünlerinin çocuklara verilmeyeceği iddia edildi.

Ucuz olduğu gerekçesiyle vatandaşın en çok alışveriş yaptığı büyük zincir marketlerden olan BİM yeni bir tartışmanın odağı haline geldi.

Hükümetin aldığı karar doğrultusunda bu yıl 6 Eylül’den itibaren yüz yüze eğitim başlayacak. Veliler uzun süredir evde eğitim gören çocukları için kırtasiye alışverişine çoktan başlarken BİM’de aktüel ürünler kataloğuna eklediği kırtasiye ürünlerini satışa sundu.

BİM tarafından satışa sunulan kırtasiye ürünlerinin “Denetle” Twitter hesabından yapılan paylaşımda çocuk sağlığına zararlı olduğu ortaya koyulurken zaten BİM’de satılan tahta kalemlerin üzerinde “Çocuklara satılamaz, verilemez” ibaresinin olduğu da görüldü.

“Denetle” sosyal medya hesabı tarafından geçen yılda benzer uyarının kendileri tarafından yapıldığı ifade edilirken “ Solvent içeren tahta kalemleri, bu yıl da okul öncesi sezonda satılıyor. Ürün üzerinde ‘Çocuklara satılamaz, verilemez’, ‘Solvent içerir’, ‘Toksik etki’ uyarıları yer alıyor. Buna dur diyecek var mı?” cümlelerine yer verildi.

BİM’DEN SATILAN KIRTASİYE ÜRÜNÜYLE İLGİLİ YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

BİM’de satılan tahta kalemlerinin çocuklara zararlı olduğu gerçeği haber yapıldıktan sonra firmadan yazılı bir açıklama yapılırken şu ifadeler kullanıldı:
Dün twitterda reyondaki bir ürünümüzle ilgili aşağıdaki yazı çıkmıştırç Beyaz tahta kameli, ürünün doğası gereği solvent içermektedir. Piyasada diğer satılan ürünlerde de bulunmaktadır. Yasal olarak etiket yönetmenliğinde içeriğin doğru ve tam beyanı zorunluluğu için biz bu şekilde satmaktayız. Piyasadaki ürünlerin etiketinde belirtilmemesi solvent içermediği anlamına gelmiyor. Eğer soran müşterilerimiz olur ise bu bilgilendirme amacıyla bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktayım

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.